П`ятниця, 29.03.2024, 13:19

Держсанепідслужба Семенівського району

Меню сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2021 » Серпень » 10 » Тези про вакцину Corona Vac
13:20
Тези про вакцину Corona Vac

Тези про вакцину CoronaVac (дані станом на 4.08.2021)

 

Україна отримала вже 5 178 256 доз CoronaVac/Sinovac Biotech. Вже понад 1,678 млн українців вакцинувались безпечною та ефективною вакциною CoronaVac, яка запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

Міністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

Кожен може обрати найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, щоб щепитись. Повний перелік з адресами та телефонами можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Також працюють мобільні бригади, які вакцинують організовані колективи людей (від 50-ти осіб), професійні групи та маломобільних громадян.

Небезпечний штам “Дельта” загрожує українцям. Європою вже шириться штам коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який спричиняє складніший перебіг COVID-19. Країни ЄС починають посилювати карантинні норми та вводити нові обмеження.

Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. За оперативними даними страждає невакциноване населення. Наприклад, у США 16 липня повідомили, що понад 97% людей, яких зараз госпіталізують із COVID-19 — невакциновані.

За даними Національного інституту охорони здоров’я Італії від 27 липня 2021 року, за останні пів року 99% померлих від коронавірусу були невакциновані.

Вакцина CoronaVac доступна в пунктах щеплень та центрах вакцинації. Також  нею щеплюють організовані колективи, професійні групи та маломобільних громадян.

 

 

Про вакцину

  • Вакцина CoronaVac — це інактивована вакцина, вона містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.
  • Вакцина CoronaVac двохдозна. Рекомендований інтервал між введеннями - 14-28 днів.
  • Це технологія, яка розроблена кілька десятків років тому. Схоже працюють деякі вакцини проти поліомієліту та грипу.
  • Вакцина ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів (SAGE) від 24.05.2021, після щеплення двома дозами вакцина має ефективність 51% у запобіганні симптоматичних захворювань, на 100% запобігає тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації. Проміжні дані досліджень в Індонезії та Туреччині, показали ефективність вакцини проти симптоматичних захворювань відповідно в 65,3% та 83,5%.
  • За результатами індонезійського дослідження на 120 тисячах медичних працівників, яких щепили від COVID-19 із січня по березень цього року, вакцина Coronavac від Sinovac Biotech мала 98% ефективність у запобіганні смерті, 96% ефективність у запобіганні госпіталізації та 94% ефективність у запобіганні симптоматичній хворобі.
  • 1 червня 2021 року вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.
  • Вакцину легко зберігати. Вона випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання +2 - +8℃, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга. Термін придатності - 24 місяці.

 

Про надійність виробника виробника

  • Синовак Біотек/Sinovac Biotech - це китайська біофармацевтична компанія, яка вже 22 роки розробляє та виробляє вакцини, які захищають від інфекційних захворювань.
  • За час існування, компанія захистила мільйони людей. Щороку вони виробляють до 500 млн вакцин. Наприклад, проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу в людей.
  • Саме компанія Sinovac розробила й вивела на ринок вакцини проти гепатиту А та В, вірусів грипу, паротиту. Вакцина проти гепатиту А є прекваліфікованою Всесвітньою організацією охорони здоров'я.
  • Вакцини виробництва Sinovac схвалені в 39 країнах світу.

 

Чи дає щеплення проти COVID-19, зареєстрованими в Україні вакцинами, право перетинати кордон інших країн?

 

  • Усі вакцини, які використовуються в Україні, затверджені ВООЗ.

 

  • Зараз українці, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 та повністю імунізовані, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Це документ відповідає міжнародними медико-санітарними нормами. Його вам може видати ваш сімейний лікар.

 

  • Кожна країна, включно з країнами Шенгенської зони, сама встановлює умови для перетину свого кордону, перелік потрібних документів та вакцин проти COVID-19, яким вони довіряють.

 

  • МЗС України у співпраці з МОЗ та Мінцифрою проводять переговори з країнами про взаємне визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19. Уся актуальна інформація для подорожей громадян України за кордон - умови в‘їзду та транзиту, контакти посольств і консульств України за кордоном - доступна на онлайн карті МЗС України - tripadvisor.mfa.gov.ua.

 

  • Станом на 2 серпня 2021 року щеплення вакциною CoronaVac є підставою для перетину кордону таких країн, як Іспанія, Естонія, Австрія, Нідерланди, Фінляндія, Греція, Болгарія, Ісландія, Словенія, Угорщина, Марокко, Туреччина, Єгипет та в низці інших країн.  Дізнатися правила та умови для в’їзду до кожної окремої країни можна на tripadvisor.mfa.gov.ua.

 

Просмотров: 113 | Добавил: Санстанция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календарь
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Форма входа
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz